söndag, december 04, 2011
Vaniljpannacotta med kaneläpple
Vaniljpannacotta med kaneläpple
4 små portioner
2 dl vispgrädde
1 gelatinblad
2 msk socker
1 vaniljstång, delad
1 kanelstång, i bitar
Topping
1 äpple, tärnat
1 msk socker
Resten av vaniljstången
Resten av kanelen
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, i ca 5 minuter.
Koka upp vispgrädden med socker, vaniljstång och kanel. Låt dra i tio minuter. Sila sen ur vanilj och kanel (men spar dem!) och rör ner det urkramade gelatinbladet. Häll i formar och låt stelna i minst fyra timmar, i kylskåp.
Till toppingen: Blanda äppletärningar, socker, och vaniljstången och kanelstången från pannacottan i en kastrull. Koka upp och låt stå och dra medan pannacottan stelnar. Fiska sen ur bitarna av kryddorna, och lägg på toppingen precis före servering.
Recept på engelska:
Vanilla Panna Cotta with Cinnamon Apples
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Åh så gott detta lät! Pannacotta funkar alltid! Igår va vi ute o käka julbord och då bjöds bl a på stjärnanis pannacotta, inte alls dumt!:)
Skicka en kommentar