lördag, december 03, 2011

Pepparkakskola



Pepparkakskola

1 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 tsk pepparkakskryddor
1 msk smör

Klä en liten form eller låda med bakplåtspapper.

Blanda alla ingredienser och koka upp. Koka på mellanvärme till smeten är ungefär mellan 122-125°C. Ju varmare smet, desto hårdare kola. Använd en termometer. Om du inte har någon kan du göra kulprov genom att droppa lite smet i kallt vatten, och se om den går att forma till en kula - om det går är smeten klar.

Häll kolan i formen och låt svalna. När den är lite svalare men innan den är stenhård, passa på att skära den i lagom stora bitar och rulla in i kolapapper.

Recept på engelska:
Gingerbread Toffee

2 kommentarer:

Vardaxlyx sa...

Hej! Kola som är så gott och nu peppakake smak =)
Kramkram

Amy's piece of cake sa...

Gottigt! :)