fredag, december 16, 2011

Körsbärsknäck med rostad mandel

körsbärsknäck-1

Fantastiskt recept från Anna Billing! Min twist är just den rostade mandeln, som ger en extra dimension...

Körsbärsknäck med rostad mandel

2 dl körsbärssirap
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk smör
rostad mandel, hackad

Koka ihop sirap, socker, grädde och smör på medelvärme tills det når ca 125-126°C. Häll upp i knäckformar - lättast om du häller smeten i en liten kanna med smal pip - och strö över mandeln. Låt stelna helt.

Recept på engelska:
Cherry Knäck with Toasted Almonds

4 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Spännande med körsbärssirap i, det har jag aldrig testat att göra!

Vardaxlyx sa...

Hej Får hålla med föregående talare. Detta kanske man ska testa =)
Kramkram

Mian sa...

Låter smarrigt!
Var får man tag i körsbärssirap? (om man bor i småstad....)

Anne sa...

Då kan man beställa från www.ninasmat.se. :)