måndag, december 05, 2011
Saffransmacarons med vit chokladtryffel
Gudomligt goda små kakor! Istället för vit choklad kan du ta mörk – och smaksätt gärna med en nypa kardemumma om du vill ha extra julig smak.
Saffransmacarons med vit chokladtryffel
ca 25 fyllda kakor
3 äggvitor, rumstempererade
2 msk strösocker
200 g florsocker
110 g mandel, skalad
½ g saffran
Mixa florsocker och mandel i matberedaren. Sikta genom en nätsil, mal igen om du har stora klumpar. Blanda noga.
Vispa äggvitor och strösocker till en blank maräng. Rör ner mandelblandningen i marängen tillsammans med saffran. Rör inte för mycket, men var inte rädd för att ta i heller. Du kan testa om det är lagom genom att klicka ut lite smet på bakplåtspapper - "toppen" ska sjunka ner av sig själv.
Spritsa ut runda kakor på bakplåtspapper - stora som femkronor, ungefär. Lämna framme i 30-60 minuter så att det blir ett tunt skal på dem.
Grädda i 150°C i ca 10-12 minuter. Skal som inte används direkt kan antingen förvaras i rumstemperatur i en lufttät burk i någon dag, eller frysas.
Vit chokladtryffel:
200 g vit choklad
100 g vispgrädde
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll ovanpå, rör tills det är slätt. Låt svalna tills den har lagom tjock konsistens för att fylla kakorna.
Para ihop skal som är lika stora. Klicka, eller spritsa, lite chokladfyllning på den ena delen, och lägg på den andra.
Recept på engelska:
Saffron Macarons
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Oj va söta macarons! Kramkram
Så fina! Avundas ni som kan baka dem :)
Saffranssmak låter SÅ smarrigt och härligt juligt!
Skicka en kommentar