torsdag, december 01, 2011
Saffranscarbonara
Saffranscarbonara
3-4 portioner
4oo g pasta (vi valde Mezze Maniche)
140 g bacon
2 klyftor vitlök
125 ml vitt vin
2 dl vatten
1/2 g saffran
3 äggulor
1 dl riven parmesan
svartpeppar
Börja med att koka upp vatten till pastan, och lägg i den.
Koka upp 2 dl vatten med saffran, och låt sjuda på låg värme.
Stek baconet knaprigt i en stor stekpanna. Lägg i vitlöken och fräs i någon minut. Tillsätt vinet, och låt det koka in.
Nu bör pastan vara klar. Häll av den, men spar ett par deciliter kokvatten. Lägg i stekpannan och häll på saffransvattnet. Krydda med svartpeppar.
Vispa upp äggulorna tillsammans med 1 dl av det sparade pastavattnet, och häll det i stekpannan tillsammans med osten. Rör om och servera direkt. (Späd ev. med mer pastavatten om det känns för tjockt.)
Recept på engelska:
Saffron Carbonara
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Så gott, skulle det funka utan bacon för oss vegetarianer tror du? Måste nog kompensera sältan lite förstår jag...
Ja, ta i lite mer ost bara. Eller kanske små bitar halloumi? Det tror jag skulle göra sig rätt bra!
Sant, halloumi är det ju sälta i :) tack!
Skicka en kommentar