söndag, december 11, 2011
Saffransbullar med mandel
Saffransbullar blir lätt torra, men med den här saftiga fyllningen är det ingen risk alls!
Saffransbullar med mandel
ca 50 bullar
50 g jäst
6 dl mjölk
1/2 g saffran
175 g normalsaltat smör, rumsvarmt
1 ägg
140 g strösocker
ca 11-1200 g mjöl
Fyllning:
175 g smör
350 g mandelmassa, riven
0,5 g saffran
1-3 msk vit sirap
Till garnering:
1 ägg
Hackad mandel
pärlsocker
Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen är löst. Rör ner saffranet. Tärna smöret och blanda ner det, tillsammans med ägg, socker och salt. Blanda ner mjölet, lite i taget, och arbeta till en smidig deg.
Täck degen med en handduk och jäs tills den har dubblat i storlek. Det tog ungefär två timmar i mitt kök, eftersom du har kall mjölk tar det lite längre tid än vanligt
Vispa ingredienserna till fyllningen med elvisp tills den är mjuk och smidig. Tillsätt ev. lite extra vit sirap om den verkar för hård.
Kavla ut bulldegen till två rektanglar, och bred fyllningen ovanpå. Rulla ihop från långsidan, och skär i jämna skivor.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, och jäs i ca 30-60 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Strö över mandel och pärlsocker, och grädda på 200°C i 10-15 minuter.
Recept på engelska:
Saffron Almond Buns
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Gott med mandelmassafyllning!
hej! Ser farligt mumsiga ut ;-)
Kram
Skicka en kommentar