lördag, december 03, 2011
Pepparkakskola
Pepparkakskola
1 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 tsk pepparkakskryddor
1 msk smör
Klä en liten form eller låda med bakplåtspapper.
Blanda alla ingredienser och koka upp. Koka på mellanvärme till smeten är ungefär mellan 122-125°C. Ju varmare smet, desto hårdare kola. Använd en termometer. Om du inte har någon kan du göra kulprov genom att droppa lite smet i kallt vatten, och se om den går att forma till en kula - om det går är smeten klar.
Häll kolan i formen och låt svalna. När den är lite svalare men innan den är stenhård, passa på att skära den i lagom stora bitar och rulla in i kolapapper.
Recept på engelska:
Gingerbread Toffee
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hej! Kola som är så gott och nu peppakake smak =)
Kramkram
Gottigt! :)
Skicka en kommentar