Fantastiskt recept från
Anna Billing! Min twist är just den rostade mandeln, som ger en extra dimension...
Körsbärsknäck med rostad mandel
2 dl körsbärssirap
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk smör
rostad mandel, hackad
Koka ihop sirap, socker, grädde och smör på medelvärme tills det når ca 125-126°C. Häll upp i knäckformar - lättast om du häller smeten i en liten kanna med smal pip - och strö över mandeln. Låt stelna helt.
Recept på engelska:
Cherry Knäck with Toasted Almonds
4 kommentarer:
Spännande med körsbärssirap i, det har jag aldrig testat att göra!
Hej Får hålla med föregående talare. Detta kanske man ska testa =)
Kramkram
Låter smarrigt!
Var får man tag i körsbärssirap? (om man bor i småstad....)
Då kan man beställa från www.ninasmat.se. :)
Skicka en kommentar