onsdag, juni 15, 2011
Rabarber & ananascobbler
Rabarber & ananascobbler
6-8 portioner
300 g rabarber
2 msk smör
2 msk råsocker
1/2 färsk ananas
100 g smör, rumsvarmt
90 g råsocker
1 ägg
1/2 dl vispgrädde
60 g havregryn
60 g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Skala och skär ananasen i tunna bitar.
Skiva rabarbern. Stek lätt i smöret, och strö över sockret - stek någon minut till en lätt karamellsås. Häll ner i en ugnssäker form tillsammans med ananasen.
Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt ägg och vispgrädde. Blanda ner de torra ingredienserna och rör ihop till en smet. Klicka ut över frukten.
Grädda i 175°C i ca 20 minuter, tills pajen är gyllenbrun. Servera ljummen, gärna med glass eller vaniljsås.
Recept på engelska:
Rhubarb & Pineapple Cobbler
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar