söndag, juni 05, 2011
Potatissallad med curry
Potatissallad med curry
4 portioner
900 g färskpotatis, i små tärningar
1 dl majonnäs
4 msk filmjölk
4 msk bostongurka
2 msk pressad citron (från en stor citron, ungefär)
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1/2 tsk curry
1/2 tsk garam masala
1/2 gul paprika, finhackad
1 rödlök, finhackad
Koka färskpotatisen i rejält med saltat vatten i en kastrull med lock. Koka upp, och låt koka tills den är precis mjuk - 3-5 minuter är lagom. Dra av plattan från värmen och låt stå i tio minuter.
Blanda majonnäs, fil, bostongurka, citron och vinäger till dressingen. Krydda med salt, curry och garam masala.
Häll potatisen i ett durkslag och spola med kallt vatten. Blanda sedan med dressing, rödlök och paprika, och servera.
Recept på engelska:
Curried Potato Salad
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar