tisdag, juni 07, 2011
Köttbullar Hawaii
Köttbullar Hawaii
4 portioner
500 g nötfärs
1 liten gul lök, finhackad
1 ägg
1 dl ströbröd (gärna panko)
salt, peppar, chili (ca 1/2 tsk av varje)
4 msk vetemjöl
matolja att steka i
2 gröna paprikor, tärnade
1/2-1 färsk ananas, tärnad
5 dl köttbuljong
2 msk soja
1 dl sherryvinäger (eller vitvinsvinäger)
4 msk socker
1 msk majsstärkelse
salt, chilipeppar
Blanda ihop köttfärs, lök, ägg, ströbröd, och lite salt, peppar och chili. Rulla små köttbullar och ställ på en skärbräda eller plåt. Frys köttbullarna i ca 15 minuter, så de stelnar - då håller de formen bättre senare.
Blanda buljong, soja, vinäger, socker och majsstärkelse. Ställ åt sidan så länge.
Rulla köttbullarna mjölet, och bryn sedan i matolja på medelhög värme. De behöver inte bli helt genomstekta, men ska få fin färg. Ta dem åt sidan vartefter, och fortsätt tills alla köttbullarna är brynta.
Häll av eventuell resterande olja, och fräs paprikorna i ungefär en minut. Tillsätt ananas, och kör en minut till. Häll i buljongblandningen, och köttbullarna. Rör om, och låt puttra ihop i ett par minuter, Såsen ska tjockna, och kontrollera så att köttbullarna är helt klara.
Krydda med salt och lite mer chili eller cayennepeppar. Servera med ris.
Recept på engelska:
Hawaiian Meatballs
Etiketter:
ananas,
köttbullar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar