fredag, juni 10, 2011
Limeglass med bärsås
Limeglass
zest från 2 stora lime
125 g strösocker
125 ml pressad lime (från ca 3 stora lime)
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
Zesta limen direkt ner i en matberedare, och tillsätt socker och limesaft. Kör tills sockret har löst upp sig, ca 5 minuter. Tillsätt mjölk och grädde och kör i ett par minuter, tills det börjat tjockna.
Ställ smeten kallt i minst en timme. Kör sedan i glassmaskin tills den är frusen.
Bärsås:
150 g jordgubbar
150 g hallon
3-4 msk vit sirap
Jag använde frysta bär men det blir naturligtvis minst lika gott med färska. Kör jordgubbar och hallon i en blender, och tillsätt lite sirap efter hand. Smaka av så det blir lagom sött. (Tänk på att den ska vara ganska söt, för att matcha den syrliga glassen.) Servera till glassen.
Recept på engelska:
Lime Ice Cream with Berry Sauce
Etiketter:
glass
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar