tisdag, maj 10, 2011

Smörstekt Gnocchi med champinjoner & bladspenat

gnocchi-spenat-svamp

Smörstekt Gnocchi med champinjoner & bladspenat
2-3 portioner

500 g gnocchi
200 g champinjoner
100 g bladspenat (fryst och tinad är helt ok)
50 g bacon
2,5 dl matlagningsgrädde
50 g parmesan, grovriven
smör eller olivolja till stekning
salt, peppar

Tärna baconet och stek knaprigt i torr panna. Skiva champinjonerna och stek i samma panna tills de har tappat sin vätska och börjar få färg. Tillsätt bladspenaten. Häll på matlagningsgrädde och puttra ihop på låg värme. Smaka av med salt och peppar.

Koka gnocchin i rikligt med saltat vatten. Sätt samtidigt på en stor stekpanna på hög värme, med lite smör (eller olivolja). Vartefter gnocchin flyter upp till ytan är den färdig, och då lyfter du över den till stekpannan med en hålslev. Fräs alla gnocchi tills de är lätt gyllenbruna. Blanda med såsen, och servera.

Recept på engelska:
Pan-Fried Gnocchi with mushrooms & spinach

1 kommentar:

Mia Ahlström sa...

Comfort food! Detta får det bli någon dag när det inte är så varmt!