måndag, maj 02, 2011

Fläskfilé i dragonsås

flaskfilegryta-1101

Det går utmärkt med smalare alternativ av både crème fraîche och grädde här, om du föredrar det.

Fläskfilé i dragonsås
4 portioner

600 g fläskfilé, strimlat
200 g champinjoner, i bitar
2 dl crème fraîche
2 dl grädde
3 msk konjak
3 msk chilisås (heinz eller liknande)
1 msk torkad dragon
1 tsk cayennepeppar
salt, peppar
smör att steka i

Bryn köttet i lite smör, ta ur när det fått lite färg. Bryn svampen tills den fått färg och släppt ifrån sig vätska. Lägg tillbaka köttet. Vispa ihop crème fraîche, grädde, konjak, chilisås, dragon och peppar, och häll ner i stekpannan. Koka ihop till en god sås och se till att köttet blir helt genomstekt. Smaka av med salt och peppar, och servera med ris och gärna lite färska örter om du har.

Recept på engelska:
Tarragon Pork Tenderloin

1 kommentar:

Cupcakesfluffan sa...

Så gott det låter :-9