tisdag, maj 24, 2011
Mjuka frukostfrallor
Mjuka frukostfrallor
5 dl mjölk
50 gram jäst
1 dl smält smör
1/2 dl ljus sirap
1-2 tsk kanel
ca 950 g vetemjöl (gärna med hög proteinhalt)
2 tsk salt
Värm mjölken tills den är ljummen och lös upp jästen i den. Blanda ner allt utom saltet och vetemjölet och rör om.
Tillsätt vetemjöl litet i taget och knåda cirka 10 minuter - jag använder min Kitchen-Aid. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Rulla till spända bullar och låt jäsa till dubbel storlek - ca 1 timme.
Baka på 250°C i 8-10 minuter.
Recept på engelska:
Soft Breakfast Rolls
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar