tisdag, maj 17, 2011

Quinoajambalaya

quinoajambalaya

Quinoajambalaya
4-6 portioner

1 msk olja
1 msk curry
1/2 msk chilipulver
200 g chorizo
200 g kyckling (gärna lårfilé)
1 röd paprika, strimlad
1 stor morot, strimlad 
1 liten sötpotatis, tärnad
1 gul lök, grovt hackad
2 vitlöksklyftor, fint hackad
400 g krossade tomater
2 dl quinoa
3 dl vatten
1/2 citron, pressad
salt, peppar

Skölj quinoan noga.

Börja med att fräsa oljan med curry och chili. Strimla chorizo och kyckling, och fräs med kryddorna ett par minuter. Tillsätt paprika, morot, sötpotatis och lök och stek ett par minuter. Häll på vitlök, tomater, quinoa, vatten och citron. Koka upp, sänk värmen och småkoka under lock i ca 2o minuter. Smaka av med salt och peppar, och servera gärna med en god aioli.

Recept på engelska:
Quinoa Jambalaya

Inga kommentarer: