torsdag, maj 05, 2011

Paella på mitt sätt

paella-1

Paella på mitt sätt
4-5 portioner

3 små chorizo, råa, tärnade
1 stor lök, grovhackad
3 klyftor vitlök, hackad
1,5 l vatten
2 tärningar kycklingbuljong
3 dl avorioris
1/2 g saffran
1/2 röd paprika, tärnad
1 dl gröna ärter
1 kg Blåmusslor, väl rengjorda
1/2 kg räkor eller langustiner
ev lite kokt kyckling
Citron i klyftor
allioli

paella-2

Börja med att fräsa korven i en paellapanna (eller mycket stor stekpanna, eller gryta) tills den fått lite färg. Tillsätt lök och vitlök och fräs i någon minut.

Häll på vatten, buljongtärningar, ris och saffran. Koka ihop på medelhög värme under lock, tills riset börjar bli mjukt. Rör ner paprika och gröna ärter när det är någon minut kvar. När riset är helt mjukt, lägg på musslor och räkor, och sätt tillbaka locket. Vänta fem minuter, tills alla musslorna öppnat sig. (Personligen äter jag inte de som inte öppnat sig - en del säger att det går och andra inte, jag har inte lust att chansa.) Räkorna borde också ha blivit lite varma.

Servera direkt, med citronklyftor och lite allioli. Du kan ha i lite kokt kyckling på slutet om du vill - i stället för musslor/räkor eller som komplement.

Recept på engelska:
Paella, my way

1 kommentar:

Anne-Lie sa...

Mmm..ser gott ut.