söndag, maj 15, 2011
Citronbullar
Citronbullar
ca 24 stycken
25 g färsk jäst
2 dl kall mjölk
1/2 tsk salt
70 g vit sirap
1 ägg
1 tsk kardemumma
zest från 1 citron
500 g vetemjöl
100 g kallt smör i tunna skivor
1-2 dl lemon curd
Till servering:
Smält smör
strösocker
Smula jästen i en bunke. Häll på lite mjölk och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av mjölken, salt, sirap, ägg, kardemumma och citronzest och rör om ordentligt. Rör sedan ner mjölet, lite i taget, och till sist smöret. Arbeta tills du har en slät och smidig deg - jag körde med min Kitchen-Aid på medelhög fart i 5-6 minuter.
Låt degen vila i ca 1 timme, under duk.
Dela degen i två delar, och kavla ut den första delen till en rektangel. Dela i tolv rutor. Klicka lite lemon curd på varje, och vik ihop hörnen till en liten boll. Nyp ihop skarvarna noga. Lägg med skarven nedåt i en bullform. Upprepa med resten av degen.
Jäs under duk i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°C, och grädda i 7-8 minuter.
Precis innan servering kan du pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker.
Recept på engelska:
Lemon Buns
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar