söndag, april 03, 2011
Vårbiscotti
Vårbiscotti
ca 40 biscotti
100 g grovhackad pistagemandel
2 ägg
180 g råsocker
finrivet skal av 1 citron
1 tsk salt
4-5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g grovhackad vit choklad
Sätt ugnen på 175°C. Blanda pistage, ägg, socker, citronzest och salt. Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulvret, sedan den hackade chokladen. Till slut blandas resten av mjölet ner lite i taget. Passa så att det inte blir för mycket, om degen blir för torr är den svår att forma. Det är bättre att den är lite kladdig - men inte så kladdig att den inte håller formen.
Rulla ut längder som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 180°C i 20 minuter. Skär längderna i snittar och lägg dem med snittytan uppåt. Torka dem i 100°C i 40 minuter - 20 på varje sida.
Recept på engelska:
Spring Biscotti
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Så gott :-) , får nog ta och göra lite biscotti
Skicka en kommentar