tisdag, april 05, 2011

Rådjursstek med bacon och konjak

venisonroast

Rådjursstek med bacon och konjak
en rådjursstek - ca 2 kg
200 g bacon, i skivor
salt, peppar
smör till stekning
1 dl konjak

Sätt ugnen på 125°C.

Putsa steken, och krydda den ordentligt med salt och peppar. Svep in i bacon och säkra ändarna med tandpetare.

Bryn i rikligt med smör på hög värme i ca 5 minuter på varje sida. Använd en stor gryta med lock, som steken får plats i.

Stoppa i en stektermometer, häll på konjaken och sätt på locket. Stoppa in i ugnen.

Stek tills steken är uppe i 62°C. Ta ur och låt vila en stund innan du skär upp den. Servera med potatisgratäng och stekta jordärtskockor och svamp.

Recept på engelska:
Bacon & Cognac Venison Roast

Inga kommentarer: