tisdag, april 05, 2011
Rådjursstek med bacon och konjak
Rådjursstek med bacon och konjak
en rådjursstek - ca 2 kg
200 g bacon, i skivor
salt, peppar
smör till stekning
1 dl konjak
Sätt ugnen på 125°C.
Putsa steken, och krydda den ordentligt med salt och peppar. Svep in i bacon och säkra ändarna med tandpetare.
Bryn i rikligt med smör på hög värme i ca 5 minuter på varje sida. Använd en stor gryta med lock, som steken får plats i.
Stoppa i en stektermometer, häll på konjaken och sätt på locket. Stoppa in i ugnen.
Stek tills steken är uppe i 62°C. Ta ur och låt vila en stund innan du skär upp den. Servera med potatisgratäng och stekta jordärtskockor och svamp.
Recept på engelska:
Bacon & Cognac Venison Roast
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar