måndag, april 11, 2011
Korn-otto med svamp och karamelliserad lök
Korn-otto med svamp och karamelliserad lök
2 portioner
1 gul lök, hackad
1 tsk socker
200 g champinjoner, tärnade
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk salt
2,5 dl korn (jag använde en snabbvariant som kallades kornris)
5 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong, eller fond
olivolja
Fräs löken i lite olivolja ca 5 minuter på medelvärme. Strö över sockret och fräs tills löken har börjat karamellisera, ca 2-3 minuter. Lägg löken åt sidan i en skål.
Fräs champinjonerna, vitlök och lite salt i lite olivolja tills svampen har släppt ifrån sig vätska och blivit gyllenbrun. Lägg åt sidan i samma skål som löken.
Häll i korn, vatten och buljong i grytan. Koka upp och låt sjuda under lock tills kornet har mjuknat. Mitt kornris tog bara tio minuter. Lägg tillbaka lök och svamp och rör om. Smaka av med salt och peppar om du vill.
Recept på engelska:
Mushroom Barley with Caramelized Onions
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Så gott det ser ut :-)
Skicka en kommentar