måndag, april 11, 2011

Korn-otto med svamp och karamelliserad lök

barley-mushroom

Korn-otto med svamp och karamelliserad lök
2 portioner

1 gul lök, hackad
1 tsk socker
200 g champinjoner, tärnade
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk salt
2,5 dl korn (jag använde en snabbvariant som kallades kornris)
5 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong, eller fond
olivolja

Fräs löken i lite olivolja ca 5 minuter på medelvärme. Strö över sockret och fräs tills löken har börjat karamellisera, ca 2-3 minuter. Lägg löken åt sidan i en skål.

Fräs champinjonerna, vitlök och lite salt i lite olivolja tills svampen har släppt ifrån sig vätska och blivit gyllenbrun. Lägg åt sidan i samma skål som löken.

Häll i korn, vatten och buljong i grytan. Koka upp och låt sjuda under lock tills kornet har mjuknat. Mitt kornris tog bara tio minuter. Lägg tillbaka lök och svamp och rör om. Smaka av med salt och peppar om du vill.

Recept på engelska:
Mushroom Barley with Caramelized Onions

1 kommentar:

Cupcakesfluffan sa...

Så gott det ser ut :-)