lördag, april 23, 2011
Annamarias kladdkaka
Annamarias kladdkaka
Från en nätbekants blogg, som tyvärr inte uppdateras längre.
Botten:
6-7 dl cornflakes
140 g ljus sirap
250 g jordnötssmör
Fyllning:
175 g mjölkchoklad
275 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 dl pistagenötter
Dekoration:
lite mer pistagenötter
Börja med botten. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 24 cm i diameter. Krossa cornflakesen lite lätt. Smält ihop sirap och jordnötssmör i en kastrull, och blanda med cornflakesen till en smet. Tryck ut ett jämnt lager i formen och ställ kallt.
När bottnen har blivit helt kall kan du göra fyllningen. Grovhacka chokladen och smält den i mikrovågsugn - du behöver inte smälta helt, men det är bra om den blir lite varm och mjuk.
Koka upp mjölk och grädde. Häll över chokladen och rör tills det är en helt slät smet. (Använd stavmixer eller elvisp om det behövs, jag hade inga problem att bara röra med en sked.) Grovhacka pistagenötterna och blanda ner.
Häll chokladsmeten över jordnötssmörsbotten, och ställ kallt i minst fem timmar eller över natten.
Innan servering kan du garnera med lite mer hackade pistagenötter. Servera gärna med en klick vispgrädde.
Recept på engelska:
Annamaria's chocolate cake
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
En mäktig och fin kladdkaka!
Vilken mumsig kladdkaka, låter himla gott med cornflakes i botten
Den här kladdkakan låter ju heeeelt underbar =D
Skicka en kommentar