måndag, oktober 11, 2010
Pastagratäng med fläskfilé
Pastagratäng med fläskfilé
från Kryddburken
4-8 portioner, beroende på aptit och vad du serverar till
500 g fläskfilé
400 g pasta
2 msk kycklingfond
3 dl vatten
1 1/2 dl soltorkade tomater i olja, finhackade
3 klyftor vitlök, pressade
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde
3 tsk maizena + 0,5 dl vatten
salt, peppar
6 stora körsbärstomater
riven parmesan
Koka pastan, men häll av den när den är ett par minuter från färdig - den ska vara ganska hård, eftersom den blir färdig i ugnen.
Skär fläskfilén i små tärningar eller strimlor. Bryn i lite smör. Blanda ner vatten, fond, soltorkade tomater, vitlök, senap och tomatpuré. Koka ihop och slå sen i grädden.
Rör maizena och vatten till en jämn smet och häll ner för att reda såsen. Smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med pastan och häll i en stor gratängform.
Skär tomaterna i kvartar och fördela jämnt, och avsluta med ett tunt lager riven parmesan.
Gratinera i 200°C i ca 10-15 minuter.
Recept på engelska:
Pork Tenderloin Pasta Casserole
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar