söndag, oktober 24, 2010

Kryddig Bolly-gnese

Bollywood Poster Detail

Kryddig Bolly-gnese
ca 4 portioner

2 morötter, fint tärnade
1 stor gul lök, fint tärnad
300 g vitkål, smått skuren
1 tsk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk chili
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
1 tsk curry
1/2 tsk kanel
500 g köttfärs
2 dl vatten
4 dl kokosmjölk

Börja med att fräsa morötter, lök och vitkål tillsammans med oljan i en stor gryta. När grönsakerna har mjuknat lite, tillsätt alla kryddorna. Du kan förstås ta mer, men börja med ungefär de här måtten och smaka av efter hand.

Tillsätt köttfärsen och rör om ordentligt så den inte klumpar sig. Häll på vatten och kokosmjölk och koka upp. Täck med lock, sänk värmen och låt såsen puttra i ca 15-20 minuter. Smaka av.

Servera gärna med kokt bulgur, eller pasta.

Foto av The Meanest Indian på Flickr.

Recept på engelska:
Spicy Bolly-gnese

Inga kommentarer: