söndag, oktober 24, 2010
Kryddig Bolly-gnese
Kryddig Bolly-gnese
ca 4 portioner
2 morötter, fint tärnade
1 stor gul lök, fint tärnad
300 g vitkål, smått skuren
1 tsk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk chili
1 tsk spiskummin
1 tsk garam masala
1 tsk curry
1/2 tsk kanel
500 g köttfärs
2 dl vatten
4 dl kokosmjölk
Börja med att fräsa morötter, lök och vitkål tillsammans med oljan i en stor gryta. När grönsakerna har mjuknat lite, tillsätt alla kryddorna. Du kan förstås ta mer, men börja med ungefär de här måtten och smaka av efter hand.
Tillsätt köttfärsen och rör om ordentligt så den inte klumpar sig. Häll på vatten och kokosmjölk och koka upp. Täck med lock, sänk värmen och låt såsen puttra i ca 15-20 minuter. Smaka av.
Servera gärna med kokt bulgur, eller pasta.
Foto av The Meanest Indian på Flickr.
Recept på engelska:
Spicy Bolly-gnese
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar