fredag, september 03, 2010

Fetaostdipp

fetaostdip

Fetaost är verkligen fantastiskt gott! Om några veckor kommer Fontana ha en särskild receptfolder med fetaostrecept, skriven av tio matbloggare - bland annat av mig! Jättekul - håll utkik! Jag avslöjar inte receptet riktigt än, men så länge kan du göra den här supergoda dippen med fetaost och cashewnötter.

Fetaostdipp

2 msk olivolja
1 vitlök King Solo, eller tre klyftor vanlig vitlök, tunt skivad
2 msk cashewnötter
75 g fetaost
1 sardell
2 tsk citronsaft
8 basilikablad

Värm olivoljan och fräs vitlöksskivorna och cashewnötterna tills de har fått färg, ca 3-4 minuter. Låt svalna lite, och mixa sen slätt tillsammans med ost, sardell, och citron. Skär basilikan i tunna strimlor och rör ner.

Servera gärna med grönsaker, eller knäckebröd.

Recept på engelska:
Feta-Cashew Dip

1 kommentar:

Helena Ljunggren sa...

Det där lät riktigt spännande och det måste jag absolut prova. Kanske redan ikväll till det grillade köttet. Gott!