lördag, september 11, 2010
Trippelcitronkaka med yogurt
Trippelcitronkaka med yogurt
3 ägg
1,25 dl matolja
2,5 dl mild yogurt
220 g strösocker
skal från 2 citroner, finrivet
1/2 tsk vaniljextrakt
3,75 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Citronsyrup:
80 g strösocker
1 dl pressad citron
Citronglasyr:
2,5 dl florsocker
2-3 msk citronsaft
1/2 tsk vaniljextrakt
Vispa ihop äggen med matolja, yogurt, socker, citronskal och vaniljextrakt. Rör ner mjöl, bakpulver och salt. Häll i en smord och mjölad form, och grädda på 175°C i ca 50 minuter.
Koka ihop socker och citron till citronsyrupen.
När kakan är färdiggräddad, ta ut den och låt svalna lite innan du försöker stjälpa upp den på ett fat. Stick sedan massor av hål i kakan med en provsticka eller en tandpetare, och häll därefter över den varma citronsyrupen.
När kakan har svalnat helt rör du ihop citronglasyren. Häll den över kakan och låt den stelna innan du serverar.
Recept på engelska:
Triple Lemon Yogurt Cake
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hej!
Det var svårt att få in kommentaren. Den där yogurtkakan ser ut att vara jättegod...
3 X SUPER!
Skicka en kommentar