onsdag, september 08, 2010
Morotsfrallor
Det här hittade jag på Kryddburken! Smärre ändringar, men inget stort. Jag blev inte överförtjust men maken älskade dem!
Morotsfrallor
20 frallor
50 g färsk jäst
5 dl mjölk
1/2 dl sirap
1 tsk salt
1 dl matolja
50 g krossat linfrö
50 g sesamfrön
100 g torkade aprikoser, finhackade
200 g morötter, rivna
ca 1 kg vetemjöl med hög proteinhalt, t.ex. Northern Spring eller Manitoba Cream. (Eller Vetemjöl Special)
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tills den är fingervarm och slå den över jästen. Rör så att jästen löser upp sig. Tillsätt sirap, salt, matolja, linfrö, sesamfrön, torkade aprikoser och morötter. Blanda till en jämn smet, och tillsätt sedan mjölet, lite i taget. Arbeta länge - minst 20 minuter för hand, eller 10 minuter i en assistent.
Låt jäsa i 30 minuter. Dela sen upp i 20 bitar (mina vägde lite drygt 100 g styck vilket jag tycker är en bra portionsstorlek) och forma fina frallor. Lägg på plåtar och låt jäsa i ca 30 minuter till under duk.
Grädda sen i ca 200°C i ca 15 minuter. (Jag har varmluftsugn.)
Recept på engelska:
Carrot Seed Bread
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Riktigt gott de ser ut;d
Skicka en kommentar