onsdag, augusti 18, 2010
Ugnsstekt Adobo-kyckling
På bilden har jag använt kycklingen till panini, fyllda med kyckling, rödlök och en hallon-chipotle-majonäs. Fantastiskt gott! (men det kräver att du har hallon-chipotlesås, och det är inte det lättaste att få tag på i Sverige.
Ugnsstekt Adobo-kyckling
1 kg kycklingfiéer (helst utan innerfilé)
1 dl olivolja
1 msk spiskummin
1 msk chili (gärna anchochili)
1-2 tsk cayennepeppar (beroende på hur starkt du vill ha det)
1 msk vitlökspulver
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
Blanda allt till marinaden, och vänd runt kycklingen. Lägg i en ugnssäker form och stek på 200° i ca 15 minuter. Kolla så alla bitar är genomstekta.
Låt svalna. Jättegoda att ha i varma mackor, wraps, eller till nästan vad som helst. Håller några dagar i kylen.
Recept på engelska:
Baked Adobo Chicken
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar