fredag, augusti 20, 2010
Vaniljpannacotta med jordgubbar
Vaniljpannacotta med jordgubbar
4 portioner
Vaniljpannacotta:
3 dl vispgrädde
1,5 gelatinblad
1/2 dl hemgjort vaniljsocker
1/2 vaniljstång
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång, och rör tills sockret har löst sig. Ta upp vaniljstången. Rör ner gelatinet och rör så att det smälter helt. Häll upp i små glas eller formar och ställ kallt i minst fyra timmar.
Jordgubbstopping:
Ca 250 g färska jordgubbar
1 msk vit sirap
Mosa hälften av jordgubbarna tillsammans med sirapen med en stavmixer. Skär resten i små tärningar och blanda ner. Ställ kallt, och häll sedan över pannacottan strax före servering.
Recept på engelska:
Vanilla Pannacotta with strawberries
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar