söndag, augusti 22, 2010
Matmuffins med polenta
Matmuffins med polenta
Ca 40 minimuffins
200 g vetemjöl
100 g polenta
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk socker
1 tsk bikarbonat
2 ägg
1/2 dl matolja
2 dl filmjölk
70 g parmaskinka
150 g riven ost
1 dl färsk koriander, finhackad
Blanda mjöl, polenta, salt, bakpulver, socker och bikarbonat i en bunke. Tillsätt ägg, olja och filmjölk och rör ihop till en smet. Rör ner ost, skinka och koriander.
Klicka ut i muffinsformar - helst i en muffinsplåt så håller de formen bättre - och grädda på 200°C. Jag gjorde minimuffins, och de tog 13 minuter att grädda klart i min varmluftsugn. Större muffins tar längre tid.
Recept på engelska:
Savoury Polenta Muffins
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar