tisdag, juni 29, 2010
Mjölk- och äggfria kanelbullar
Mjölk- och äggfria kanelbullar
ca 40 stora bullar
50 g färsk jäst
4 dl havremjölk
14 dl mjöl
2 dl socker (gärna hemgjort vaniljsocker)
1 tsk salt
2 tsk kardemumma
175 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
Fyllning:
150 g mjölkfritt margarin, rumsvarmt
150 g socker
kanel
Dekoration:
Ljus sirap
pärlsocker
Blanda jäst, havremjölk och hälften av mjölet till en mjuk smet. Låt jäsa i två timmar. Blanda sen ner resten av mjölet, sockret, salt, kardemumma och margarinet (i tunna skivor). Arbeta till en jämn och fin deg.
Lägg degen på ett mjölat bakbord eller bakunderlägg, och låt jäsa under duk i 30-60 minuter.
Vispa ihop margarin och socker till fyllningen.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en tunn rektangel. Bred ut fyllningen, toppa med massor av kanel. Rulla ihop, och skär i skivor. Lägg skivorna i bullformar, eller i en smord ugnsform. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Droppa över lite ljus sirap och dekorera med pärlsocker.
Grädda i 250°C i ca 8 minuter.
Recept på engelska:
Dairy- & eggfree Cinnamon Buns
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar