torsdag, juni 10, 2010
Banankaka med blåbär
Banankaka med blåbär
150 g fullkornsdinkel
150 g vetemjöl
75 g strösocker
75 g farinsocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 bananer (ca 450 g skalad vikt), mosade
1 dl rapsolja
1 dl filmjölk
2 ägg
1 vaniljstång, urskrapad
ca 200 g blåbär, färska
Börja med att blanda båda sorternas mjöl och socker med salt och bikarbonat i en bunke. Mosa bananerna och blanda med olja, filmjölk och ägg. Rör ner vaniljskrapet. Blanda sedan ner i de torra ingredienserna och rör om.
Smöra och mjöla två små brödformar, och fördela smeten i dessa. Tryck ner hälften av blåbären i varje form.
Grädda i 175°C i ca 45 minuter.
(Du kan förstås använda en större form, eller göra muffins, men då kommer gräddningstiden påverkas.)
Recept på engelska:
Banana Blueberry Bread
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar