måndag, juni 21, 2010
Fänkålsrisotto med fetaost
Fänkålsrisotto med fetaost
1 gul lök
1 fänkål
2 dl arborioris
1/2 dl torr sherry
1 liter buljong (jag använde en fond med smak av brynt lök, men även grönsaksbuljong skulle gå bra)
1 dl finriven parmesan
75 g fetaost
Smör, olivolja
Hacka lök och fänkål. Häll lite olivolja och en klick smör i en stor gryta och värm. Fräs lök och fänkål på medelvärme i ett par minuter. Tillsätt riset, och höj värmen - nu ska det få färg, och bli lite gyllenbrunt. Rör hela tiden. När riset har fått färg, slå över sherryn, fortfarande på hög värme. Det kokar in på nån minut.
Sen börjar du tillsätta buljongen, lite i taget. Så fort risotton ser torr ut ska du ha i mer. Totalt tar det ca 20 minuter, smaka på riset så att det är färdigt. Du kanske inte behöver all buljong, eller så behöver du fylla på med varmt vatten.
När riset verkar klart rör du ner parmesanen. Servera med smulad fetaost på, gärna till en god kryddstark korv.
Recept på engelska:
Fennel Risotto with Feta Cheese
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar