onsdag, mars 17, 2010
Pistagebräck
Pistagebräck
250 g socker
40 ml vit sirap
60 g vatten
55 g osaltat smör
1/4 tsk bikarbonat
1/2 msk havssalt
170 g saltade pistagenötter
Blanda socker, sirap, vatten och smör i en kastrull, och koka på medelhög värme. Rör inte om. Det ska bli en gyllenbrun karamell. (Räkna med ca 10-15 minuter, men det beror mycket på vilken kastrull du använder.)
Dra kastrullen av plattan, rör ner bikarbonatet och saltet - var försiktig, det kommer bubbla! Rör ner pistagenötterna, och häll genast upp smeten på en teflonmatta. Tryck ut smeten med baksidan av en slev så att det blir en jämntjock platta - jobba fort, den stelnar direkt.
Låt svalna helt, bryt sen i bitar och förvara i en tätslutande burk.
Recept på engelska:
Pistachio Brittle
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Gud så gott det låter!
Smaskens!!
Skicka en kommentar