tisdag, mars 02, 2010

Kycklingnudlar med röd curry och kokosmjölk

kyckling-kokosnudlar

Kycklingnudlar med röd curry och kokosmjölk
2 generösa portioner

2 små kycklingfiléer, tärnade
1 tsk matolja
2 klyftor vitlök, fint hackade
1 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk (400 g)
1 burk minimajs, skurna i mindre bitar
75 g sockerärter, skurna i minde bitar
en näve körsbärstomater, halverade
1 liten rödlök, tunt skivad
1-2 tsk fisksås

2 portioner äggnudlar, kokas enligt instruktionerna på förpackningen

Hetta upp oljan i en gryta. Tillsätt vitlök och currypasta och fräs på hög värme i ett par minuter. Häll på kokosmjölken och lägg i kycklingen. Koka 5-6 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt. Lägg i minimajs, sockerärter, tomater och rödlök, och koka ca 2 minuter till. Smaka av med fisksås. Servera över nykokta äggnudlar i djupa tallrikar.

Recept på engelska:
Chicken Coconut Noodles with Red Curry

Inga kommentarer: