tisdag, mars 02, 2010
Kycklingnudlar med röd curry och kokosmjölk
Kycklingnudlar med röd curry och kokosmjölk
2 generösa portioner
2 små kycklingfiléer, tärnade
1 tsk matolja
2 klyftor vitlök, fint hackade
1 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk (400 g)
1 burk minimajs, skurna i mindre bitar
75 g sockerärter, skurna i minde bitar
en näve körsbärstomater, halverade
1 liten rödlök, tunt skivad
1-2 tsk fisksås
2 portioner äggnudlar, kokas enligt instruktionerna på förpackningen
Hetta upp oljan i en gryta. Tillsätt vitlök och currypasta och fräs på hög värme i ett par minuter. Häll på kokosmjölken och lägg i kycklingen. Koka 5-6 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt. Lägg i minimajs, sockerärter, tomater och rödlök, och koka ca 2 minuter till. Smaka av med fisksås. Servera över nykokta äggnudlar i djupa tallrikar.
Recept på engelska:
Chicken Coconut Noodles with Red Curry
Etiketter:
Kök: asiatiskt,
Recept: kyckling,
Recept:nudlar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar