måndag, mars 22, 2010

Kycklingsallad med päron- och honungsdressing

kycklingsallad1003

Kycklingsallad med päron- och honungsdressing
2 portioner

kycklingkött från ca 1/2 kyckling, tillagad
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 rödlök
75 g sugar snap peas
2 morötter
1/2 dl parmesan, grovt riven
1 päron
1/2 citron
1 msk olivolja
1 msk honung
flingsalt

Dela kycklingen i mindre bitar, och rensa bort skinn och ben. Skär paprikorna i tunna strimlor, skiva rödlöken tunt och rensa sugar snap-ärterna. Skala och skär morötterna i sneda slantar, ca 1 mm tjocka.

Skala och tärna päronet fint. Blanda med pressad citron, olivolja och honung. Salta. Ställ åt sidan.

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Koka morötterna i 3-4 minuter, och ärterna i ca 2. Häll av och kyl ner direkt i kallt vatten. Blanda alla ingredienserna (utom osten) till salladen i en stor skål och vänd ner dressingen. Toppa med parmesanosten.

Recept på engelska:
Chicken Salad with Pear & Honey dressing

1 kommentar:

Jenny sa...

Vad sommar gott!