fredag, mars 19, 2010
Pilgrimsmusslor i saffran och tomatsås
Pilgrimsmusslor i saffranssky
2 portioner
4 pilgrimsmusslor
olivolja
100 g körsbärstomater, halverade
3 schalottenlökar, tunt skivade
2 klyftor vitlök, fint hackade
2 dl rosévin (eller vitt vin)
1/4 g saffran
1-2 msk kapris
1/2-1 tsk citronsaft
salt, svartpeppar
Börja med att lägga körsbärstomaterna i en ugnssäker form, ringla över lite olivolja och baka i ugnen på 175°C i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
Värm lite olja i en stekpanna och när den är riktigt varm, lägg ner löken och vitlöken. Fräs i en minut på hög värme, tillsätt sedan vin och saffran. Koka i fyra minuter på medelvärme. Tillsätt tomaterna, kapris och citron och laga i någon minut till. Ta av från värmen och tillaga musslorna.
Torka av musslorna ordentligt på hushållspapper och pudra med lite salt och finmald svartpeppar. Stek på hög värme i olivolja i ca 2 minuter på varje sida.
Servera med den goda såsen.
Recept på engelska:
Scallops in Saffron & Tomato sauce
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar