måndag, mars 08, 2010
Köttfärssoppa med ris
Köttfärssoppa med ris
2-3 portioner
250 g köttfärs
2 tsk sherry, torr
2 tsk soja, kinesisk
svartpeppar
1 tsk socker
1 tsk olja
1 liter vatten
50 g ris, okokt
1 morot, tunt skivad
en näve körsbärstomater, halverade
1 dl gröna ärter
salt
Hetta upp oljan i en gryta. Blanda köttfärsen med sherry, soja, svartpeppar och socker. Fräs köttfärsen i oljan ett par minuter, rör hela tiden så att den smular sig. Häll på vatten, ris, morot och körsbärstomater, och koka ca 25 minuter tills riset är helt genomkokt. Häll i ärterna, och smaka av med salt.
Recept på engelska:
Beef & Rice Soup
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar