fredag, februari 05, 2010
Valnötsmarsipan med vanilj
Valnötsmarsipan med vanilj
120 g mandel
50 g valnötter
120 g florsocker
1/2 äggvita
1 msk vit sirap
1 vaniljstång
Mal mandel och valnötter i en mandelkvarn. Blanda med florsockret och äggvitan. Tillsätt lite vit sirap, så blir massan extra smidig. Om den blir för blöt kan du ha i lite mer florsocker. Avsluta med att blanda ner skrapet från vaniljstången.
Sen kan du forma små söta grisar, eller vad du nu har lust att göra...
När du ledsnat på att göra grisar kan du trycka ut ett lager marsipan i en liten form. Smält nougat och häll ovanpå. Låt stelna helt. Spritsa sedan med mörk choklad.
Recept på engelska:
Walnut Vanilla Bean Marzipan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Gud vilka söta små grisar! :D
Åh, jag hade ju tänkt mig att göra någon lite roligare mandelmassa till semlorna i år. En variant på den här kanske - vanilj och kardemumma är ju så bra ihop! :)
Skicka en kommentar