fredag, februari 05, 2010

Valnötsmarsipan med vanilj

marsipangrisar-0912-2

Valnötsmarsipan med vanilj

120 g mandel
50 g valnötter
120 g florsocker
1/2 äggvita
1 msk vit sirap
1 vaniljstång

Mal mandel och valnötter i en mandelkvarn. Blanda med florsockret och äggvitan. Tillsätt lite vit sirap, så blir massan extra smidig. Om den blir för blöt kan du ha i lite mer florsocker. Avsluta med att blanda ner skrapet från vaniljstången.

marsipangrisar-0912-1

Sen kan du forma små söta grisar, eller vad du nu har lust att göra...

marsipan-nougat-0912

När du ledsnat på att göra grisar kan du trycka ut ett lager marsipan i en liten form. Smält nougat och häll ovanpå. Låt stelna helt. Spritsa sedan med mörk choklad.

Recept på engelska:
Walnut Vanilla Bean Marzipan

2 kommentarer:

Sandra sa...

Gud vilka söta små grisar! :D

Ellen sa...

Åh, jag hade ju tänkt mig att göra någon lite roligare mandelmassa till semlorna i år. En variant på den här kanske - vanilj och kardemumma är ju så bra ihop! :)