söndag, februari 07, 2010

Broccolisallad

broccolislaw

Det här är helt enkelt urgott! Jag ger inga exakta mängder - du använder helt enkelt så mycket du vill. Salladen håller bra i kylen ett par dagar.

Broccolisallad

Broccoli
Rostad mandel
Gula russin
Rödlök, tunt skivad
Socker
Äppelcidervinäger
Mayo
Salt
Peppar

Skär broccolin i små bitar - dels små buketter, men du kan även skiva stjälkarna tunt. (Skala av det yttersta på dem om de känns hårda.) Grovhacka rostad mandel, och blanda ner tillsammans med en näve gula russin och lite finhackad eller tunt skivad rödlök.

Blanda lite socker med äppelcidervinäger och rör om tills det har löst sig. Tillsätt ett par skedar majonäs och rör om så det blandar sig. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda ner i broccolin och mixa ordentligt.

Recept på engelska:
Broccoli Slaw

Inga kommentarer: