![marsipangrisar-0912-2](http://farm5.static.flickr.com/4019/4240334366_f901843339.jpg)
Valnötsmarsipan med vanilj
120 g mandel
50 g valnötter
120 g florsocker
1/2 äggvita
1 msk vit sirap
1 vaniljstång
Mal mandel och valnötter i en mandelkvarn. Blanda med florsockret och äggvitan. Tillsätt lite vit sirap, så blir massan extra smidig. Om den blir för blöt kan du ha i lite mer florsocker. Avsluta med att blanda ner skrapet från vaniljstången.
![marsipangrisar-0912-1](http://farm5.static.flickr.com/4041/4240334272_44731f726a.jpg)
Sen kan du forma små söta grisar, eller vad du nu har lust att göra...
![marsipan-nougat-0912](http://farm3.static.flickr.com/2734/4240334440_7be0bd9bb1.jpg)
När du ledsnat på att göra grisar kan du trycka ut ett lager marsipan i en liten form. Smält nougat och häll ovanpå. Låt stelna helt. Spritsa sedan med mörk choklad.
Recept på engelska:
Walnut Vanilla Bean Marzipan
2 kommentarer:
Gud vilka söta små grisar! :D
Åh, jag hade ju tänkt mig att göra någon lite roligare mandelmassa till semlorna i år. En variant på den här kanske - vanilj och kardemumma är ju så bra ihop! :)
Skicka en kommentar