onsdag, februari 03, 2010
Rökig gulasch
Rökig gulasch
Olja
2-3 gula lökar
5-6 vitlöksklyftor
800 g nötkött, i små tärningar
2 dl rödvin
1/2 dl tomatpure
Salt
1/2-1 tsk kummin
1/2-1 tsk Pimenton de la Vera (rökt paprika, jag använder den heta varianten)
2 morötter, i slantar
4 potatisar, i små tärningar
4 paprikor, i små tärningar
varmt vatten
anchochili, efter smak
Hetta upp olja i en stor gryta. Fräs lök och vitlök tills det har fått lite färg. Lägg ner kött, rödvin, tomatpuré och krydda med salt, kummin och rökt paprika. Koka upp och låt småkoka under lock i 1-2 timmar. Se upp så det inte kokar torrt, och späd vartefter med varmt vatten. När köttet börjar kännas mört, lägg ner morötter, potatis och paprika, och koka tills allt är mjukt - ytterligare 30-60 minuter. Smaka av med salt och anchochili. Servera gärna med en klick aïoli.
Recept på engelska:
Smokey Gulasch Soup
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar