fredag, februari 12, 2010

Mandelkaka med schweizernötglasyr

schweizernotkaka

Något sött till helgen kanske? Servera med lite glass eller vispad grädde, eller om du vill ha det lite mindre sött, vispad creme fraiche med lite vanilj i...

Mandelkaka med schweizernöttäcke

2 ägg
270 g socker
100 g mandel
75 g mjöl
100 g smör

Glasyr:
200 g schweizernötschoklad
5 msk grädde
1 msk smör

schweizernotkaka-2

Hacka mandeln fint i matberedare eller i mandelkvarn. Smält smöret. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.

Vispa ägg och socker mycket luftigt. Rör ner mandeln, sedan mjölet och sist smöret. Häll i den smorda formen, och grädda i ca 20-25 minuter tills kakan har fått lätt gyllenbrun färg.

Låt svalna. Ta ut ur formen och lägg den på ett serveringsfat.

Smält chokladen till glasyren och rör ner grädden. Tillsätt smöret. Bred glasyren på kakan och ställ sedan svalt ett par timmar.

Recept på engelska:
Almond Cake with Hazelnut-Chocolate Ganache

Inga kommentarer: