tisdag, februari 23, 2010

Nudlar med lamm, ingefära och salladslök

gingerscallionnoodles-lamb

Nudlar med lamm, ingefära och salladslök


Såsen kommer från Momofukus kokbok, men jag har ändrat proportionerna lite. Måtten är ganska skissartade i hela receptet, men det ger sig, jag lovar. Blanda helt enkelt lagom mycket nudlar med lagom mycket sås, toppa med lagom mycket lammkött och ett par skivor gurka.

Ingefärssås från Momofuku:
en bunt salladslök (ca 8), tunt skivade
1,25 dl fint hackad ingefära
0,7 dl druvkärneolja
2 tsk ljus japansk soja
1 tsk sherryvinäger
1 tsk flingsalt

Ingefäran hackar du lättast genom att skiva den tunt på mandolin, och sedan hacka. Blanda alla ingredienser och smaka av - ställ såsen i kylen i upp till två dagar om du inte ska använda den direkt. Blanda sen med nykokta nudlar - jag använde sobanudlar.

Lammrevben med hoisinsås:
Ta helt enkelt lammrevben och lägg i en långpanna. Pensla med hoisinsås och baka i ugn på ca 150° tills köttet lätt faller av benen - ett par timmar, minst. Rensa noga bort köttet från benen, och smaka av med extra hoisinsås.

Snabbpicklad gurka:
tunt skivad gurka
1 msk socker
1 tsk salt

Blanda ihop och låt stå 20-30 minuter.

Recept på engelska:
Ginger Scallion Noodles with Lamb

1 kommentar:

Matlust sa...

MM, vad gott med lamm!