onsdag, januari 13, 2010

Pilgrimsmussla med blomkålspuré och baconsmul

scalloponcauliflower-2

Pilgrimsmussla med blomkålspuré och baconsmul

4 portioner

blomkålspuré:
150 g blomkål
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
salt

4 pilgrimsmusslor
olivolja

70 g bacon
1-2 klyftor vitlök
1 tsk chiliolja (eller olivolja)

Börja med att skära blomkålen i små bitar och lägg i en kastrull med grädde och mjölk. Koka upp, och koka under lock på svag märke tills kålen är helt mjuk - ungefär tio minuter. Mixa, smaka av med salt, och ställ åt sidan. (Håll varm på svag värme eller förbered i förväg och värm före servering.)

Tärna baconet mycket smått och hacka vitlöken fint. Fräs baconet med oljan i en stekpanna, och låt vitlöken fräsa med i ungefär en minut. Ställ åt sidan.

Dela musslorna längs med, så att du får två "slantar" av varje mussla. Torka av ytan med hushållspapper och salta lätt. Stek i olivolja på medelhög värme i ungefär en minut per sida, tills de har fått fin och karamelliserad yta.

Lägg en klick varm blomkålspuré underst på varje tallrik. Lägg på två pilgrimsmusslor, och toppa med lite baconsmulor.

Recept på engelska:
Scallops with Cauliflower Purée & Crumbly Bacon

Inga kommentarer: