torsdag, januari 28, 2010
Marshmallows med vaniljstång
Marshmallows med vaniljstång
ca 80 stycken
2 msk + 2,5 tsk gelatinpulver
125 ml kallt vatten
125 ml varmt vatten
125 ml vit sirap
5 dl strösocker
1/4 tsk salt
2 äggvitor
1 vaniljstång
2 dl florsocker
Jag skulle inte ge mig på det här utan en mixer som vispar - jag använder min Kitchen-Aid.
Förbered en form - ca 24*30 cm - genom att smörja den med lite olja och sikta ett tjockt lager florsocker över botten och sidorna.
Häll det kalla vattnet i assistentens bunke och strö över gelatinpulvret.
Blanda varmt vatten, vit sirap, socker och salt i en kastrull. Koka tills smeten är 116°C. Häll i bunken med gelatinet (det kommer bubbla!) och rör om så det blandas. Vispa sedan smeten på hög hastighet tills den blir riktigt tjock, vit och glänsande. (ca 5-6 minuter).
Vispa äggvitorna separat tills de blir styva. Blanda ner dem samt fröna från vaniljstången i marshmallowsmeten och vispa tills det har gått in ordentligt. Häll ut smeten i den förberedda formen. Försök breda ut den - det går lättare om du siktar över mer florsocker och använder baksidan av en träslev för att trycka ut massan.
Sikta över ett jämnt lager florsocker, och ställ formen kallt i minst tre timmar.
Vänd upp marshmallowsplattan på en skärbräda. Skär i tärningar, och sikta över mer florsocker. Det är riktigt kladdigt om man inte täcker alla skurna ytor. Förvara i rumstemperatur.
Recept på engelska:
Vanilla Bean Marshmallows
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Verkar supergott, men för svårt för mig tror jag nog :D
Skicka en kommentar