onsdag, december 17, 2008

Chokladdoppad mandelkola

softalmondtoffee

Chokladdoppad mandelkola

4 tsk kakao
4 msk vetemjöl
100 g smör
1 dl flagad mandel
2 dl socker
4 msk ljus sirap

200 g mjölkchoklad

Blanda alla ingredienser utom chokladen i en rejäl kastrull. Koka upp och låt koka i 3-4 minuter. Häll upp i en form och låt stelna helt. Doppa sen i mjölkchoklad.

Recept på engelska:
Chocolate-dipped almond toffee

5 kommentarer:

Tiggy sa...

Låter väldigt gott. :)
Hur doppar du dem? Dem ser så perfekta ut..

Anonym sa...

Anne! Jag behöver lite hjälp, det handlar om samma sak som föregående person har frågat om. Tänkte göra Mozartkulor och dessa, men hur ska man doppa alltihop egentligen? Hur ska det torka? Dina ser verkligen perfekta ut!

Anne sa...

Tiggy och Rebecca, jag gör inget särskilt.. :) Smälter choklad i en skål i mikron - jag är kass på att temperera så det har jag helt gett upp. Doppar, skrapar av så gott det går, och lägger på ett teflonpapper i kylen. Förvara kallt. Ja, typ så... :)

Anonym sa...

Och gör helt onödiga men ändå så "proffsiga" ränder på ovansidan med... En gaffel?

Anne sa...

Ja, exakt :) Helt onödigt :) Fast superenkelt.