fredag, december 12, 2008

Mjuk saffranskaka

mjuksaffranskaka

Mjuk saffranskaka
Recept: Kryddburken

1 g saffran
200 g margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Florsocker till garnering

Smält smöret, och rör ner saffranen. Tillsätt mjölken och låt det svalna lite.

Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Tillsätt mjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner smörblandningen (det stänker om du inte passar dig!).

Häll i en smord och mjölad form, gärna med löstagbar kant. Grädda i 175°C i ca 40-45 minuter, tills kakan inte är kladdig i mitten och lätt släpper från sidorna. Dekorera med siktat florsocker när kakan har svalnat.

Recept på engelska:
Saffron Cake

Inga kommentarer: