fredag, december 12, 2008
Mjuk saffranskaka
Mjuk saffranskaka
Recept: Kryddburken
1 g saffran
200 g margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Florsocker till garnering
Smält smöret, och rör ner saffranen. Tillsätt mjölken och låt det svalna lite.
Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Tillsätt mjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner smörblandningen (det stänker om du inte passar dig!).
Häll i en smord och mjölad form, gärna med löstagbar kant. Grädda i 175°C i ca 40-45 minuter, tills kakan inte är kladdig i mitten och lätt släpper från sidorna. Dekorera med siktat florsocker när kakan har svalnat.
Recept på engelska:
Saffron Cake
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar