Chokladdoppad mandelkola4 tsk kakao
4 msk vetemjöl
100 g smör
1 dl flagad mandel
2 dl socker
4 msk ljus sirap
200 g mjölkchoklad
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en rejäl kastrull. Koka upp och låt koka i 3-4 minuter. Häll upp i en form och låt stelna helt. Doppa sen i mjölkchoklad.
Recept på engelska:
Chocolate-dipped almond toffee
5 kommentarer:
Låter väldigt gott. :)
Hur doppar du dem? Dem ser så perfekta ut..
Anne! Jag behöver lite hjälp, det handlar om samma sak som föregående person har frågat om. Tänkte göra Mozartkulor och dessa, men hur ska man doppa alltihop egentligen? Hur ska det torka? Dina ser verkligen perfekta ut!
Tiggy och Rebecca, jag gör inget särskilt.. :) Smälter choklad i en skål i mikron - jag är kass på att temperera så det har jag helt gett upp. Doppar, skrapar av så gott det går, och lägger på ett teflonpapper i kylen. Förvara kallt. Ja, typ så... :)
Och gör helt onödiga men ändå så "proffsiga" ränder på ovansidan med... En gaffel?
Ja, exakt :) Helt onödigt :) Fast superenkelt.
Skicka en kommentar