tisdag, december 09, 2008

Gräddkokt brysselkål

sproutsincream

Gräddkokt brysselkål

500 g brysselkål
3 dl vispgrädde
200 g rökt sidfläsk eller bacon
salt, svartpeppar, pressad citron

Börja med att tärna sidfläsk eller bacon och stek det krispigt i en djup stekpanna eller traktörpanna. Ta ut och lägg åt sidan så länge. Under tiden kan du ansa brysselkålen - ta bort den nedersta delen, och kvarta dem i klyftor.

Bryn kålen i det som är kvar från baconfettet (och eventuellt lite olja om det behövs) tills de har fått lite färg runt om. Räkna med 7-8 minuter. Häll på grädden, och låt koka in på låg värme i 25-30 minuter. Tillsätt baconet. Smaka av med lite pressad citron, salt, och peppar.

Recept på engelska:
Brussel Sprouts in Cream

1 kommentar:

sofia, hon som svänger bra sa...

omg detta låter ju riktigt riktigt gott, har just nu ett konstigt sug av brysselkål och såg din blogg.
Omg! du har verkligen aptitretande rætter. =)